İnşaat demiri konusunda analizli demirlerimizle haklı bir kalite standardına kavuşmuş olan firmamız müşteri memnuniyetini devamlı ön planda tutmaktadır.
Hizmet verdiğimiz bu sektörde güveninize layık olmuş bir firma olarak çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

İnşaat Demiri hakkında bazı teknik bilgiler;

İnşaat demirinde bulunan  Mangan ( Mn ) ve Karbon ( C )  oranlarının artırmanın ve sıcak soğuk işlemlerin üretilen demirin kalitesine etkileri;
  • Demir içinde bulunan karbon miktarının artması, dayanıklılığı iyi yönde etkilerken, kaynak tutma  özelliğini zıt yönde etkilemekte ve demiri kırılganlaşmaktadır.
  • İnşaat demiri üretim standardında,  demir içinde bulunan karbon oranının % 25 den az olması gerekmektedir.
  • Kaynaklanabilirlik özelliği  özellikle prefabrik yapıların üretiminde öne çıkmaktadır. Ayrıca  yüksek karbon oranı, demirde  gevrekliğe neden olacağından, demir  imalat aşamasında kıvrılma ve bükülmelerde, çatlayacak ve / veya kırılacaktır.
  • Nervürlü inşaat demiri  esnekliği Manganın dışında, Nb , Va, Vo,vb. alaşım elementleri kullanarak sağlanmaktadır.
  • İnşaat demiri kalitesini arttırmanın  bir yolu da, sıcak haddelenmiş nervürlü inşaat demirine daha sonradan burma, çekme gibi soğuk işlemler uygulamaktır. İşlenmesinde , üretim zamanını düşüren  bu yöntemler, fazladan bir işlem olması nedeniyle   maliyeti arttırmaktadır.
  • Kontrollü sulu  soğutma sistemi ile , sıcak haddelenen inşaat demirinin, üretimden çıktıktan hemen sonra su vermek ve daha sonrasında iç ısısı ile temperlemektir . Kontrollü su soğutma yönteminde, sıcak haddelenen inşaat demiri tezgah hattından çıktıktan hemen sonra, özel dizayn edilmiş su verme ünitesine girmektedir. Ünite içinde, hızlı bir soğumaya maruz kalan inşaat demiri dışında, kalınlığı su verme süresine bağlı olarak değişen, martenzit bir kabuk oluşur.
  • Martenzit küçük tanecikli bir yapıya sahiptir.Çok  serttir ancak kırılgan bir yapıya sahiptir. Isıl işleme tabi tutulması gerekmektedir.