Karot  uygulamaları  betonu  silindir  şeklinde  delinme  olayına,  karot  makinesi  ise  bu  işlemi  gerçekleştiren  makineye  denmektedir.
Beton  yelek  makinesi  olarak  da  adlandırabileceğimiz  karot  makineleri  beton,  mermer,  kaya,  granit,  fayans  gibi  alanların  delme  işlemini  ortaya koymak  kendince  kullanılır.

Çorlu'da Karot Duvar Delme firması  tamamı  beton  delimi  hizmetleri  ile  ihtiyaçlarınıza  cevap  veriyor.  Firmamız  Türkiyenin  tümsek  illerinde  kaliteli  bakım  anlayışı ve hızlı çalışmasıyla  sektörünün  önder  firmaları  arasında yer alır.
Çeşitli  amaçlarla,  karot  makinesi  kullanılarak  yapılarda  delik  açılması  işlemine  denir.  Bu  işlem  donatılı  veya  donatısız,  ufki  veya  şakuli  yapılarda  vibrasyon  olmadan  yapılabilmektedir.
Silindir şeklinde betonun delinmesi, beraberinde beton binalarda ihtiyaç duyulan beton delme ve beton kesme gibi işlerinde yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Karot Delme makineleri yatay ve dikey konumlarda kullanılacak biçimde geliştirilmiş olup, her türlü ihtiyaca cevap verebilmektedir. Asansör ve merdiven boşluğu açılımlarında, zemin beton çatlaklarını önlemek için derz kesimlerinde, kapı, pencere, kanal, istinat duvarlarının kesim ve açılımları gibi işlemlerde kullanılır.